Retraite

In de tuin van Dorth kan je in retraite. De retraite kan helemaal op maat worden gemaakt. Het aantal dagen, de specifieke data, het programma en het aantal personen is vrijblijvend. Tijdens de retraite wordt er in principe niet gepraat, maar daar wordt vanaf geweken wanneer daar behoefte aan is.

In de tuin van Dorth kan worden getuinierd. Er kan worden getuinierd volgens het 'slow gardening' principe. Wanneer we zo tuinieren maken we echt contact met de aarde en de planten. Wanneer je dit met volle aandacht doet en ziet wat er om je heen gebeurt, of hoort, wat voel je aan je vingertoppen, en probeert te vergeten wat je morgen moet doen of gisteren hebt gedaan, dan ben je "mindful" bezig, de ultieme manier om te ontspannen.

Naast tuinieren is er ook tijd en ruimte voor meditatie, er is een prachtige meditatie- annex yogaruimte aanwezig. De omgeving leent zich voor prachtige wandelingen en de tuin zelf voor heerlijke ontspanning. Er zijn drie twee-persoonskamers beschikbaar. In de praktijk betekent dit dat je óf alleen komt óf met vrienden, kennissen of collega's. In ieder geval mensen die je zelf hebt uitgekozen. Deze exclusiviteit maakt dat je je volkomen aan de stilte kan overgeven en kan genieten van de prachtige natuur om je heen. Het is mogelijk om samen een kamer te delen met een vriendin of vriend of allebei een eigen kamer te nemen.

Het is ook mogelijk om gewoon te komen tuinieren. Alleen of met iemand, en het hoeft niet in stilte.

Uw gastvrouw is flexibel in wat u wilt. Wilt u vrijheid dan krijgt u die, wilt u een meer gestructureerd programma en bijvoorbeeld gezamenlijk mediteren dan is daartoe de mogelijkheid. De retraite wordt naar uw wensen vormgegeven. Wanneer u advies hierover wilt dan is dat ook uiteraard mogelijk.

Alle maaltijden zijn biologisch en vegetarisch en komen voor een groot deel uit eigen tuin. Wanneer je iets wilt maken van de eigen producten voor een van de maaltijden dan is daartoe de gelegenheid.

De kosten voor een retraite annex stilteweekend bedragen 385 euro incl. btw per persoon.
Wanneer je een kamer deelt zijn de kosten 295 euro incl btw. per persoon.

De kosten voor een midweek bedragen 595 euro incl.btw per persoon.

Deze kosten zijn een indicatie voor de mogelijkheden. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. Neemt u hiervoor contact op.

Aanmelden doet u via het contactformulier,

maar voor informatie en het op maat maken van uw retraite belt u naar 06 30 81 30 99.

 

Er is op 500 meter van de boerderij de mogelijkheid tot een ultieme ontspanningsmassage. Een hot stone massage bijvoorbeeld is een onvergetelijke ervaring. De kosten hiervoor bedragen 28 euro voor een half uur of 43 euro voor een uur. Deze kosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Wanneer gewenst kan er een gesprek aangevraagd worden met een begeleidende coach.