Over Lily

bloem1Als eigenaresse van In de tuin van Dorth, een Bed&Breakfast maar ook een vergaderlocatie en trouwlocatie, en natuurlijk als tuinontwerper bij Studio Dorth heet ik u graag welkom!

Het zijn allemaal verschillende rollen maar ze delen allemaal de fijne, bloemrijke en vrolijke tuin....

Sinds 2015 beheer ik de boerderij in mijn eentje (met hulp van lieve buren en vrienden ) en heb ik maar één doel voor ogen en dat is dat ook andere mensen kunnen genieten van deze mooie en vreedzame plek of dat mensen er door geinspireerd en misschien zelfs wel geraakt worden.

Mijn liefde voor de natuur is hier vlakbij ontstaan, in het dorpje aan de Berkel, Almen. Klauteren in bomen, zwerven door de bossen, zwemmen in de Berkel, honden, katten, geiten, konijnen, blote voeten, schreeuwende buizerds, uren liggen in het gras turend naar de intens blauwe hemel....het bleek mijn basis.

Na een studie Internationaal Management in Amsterdam en vervolgens Biologie in Utrecht belandde ik in het voortgezet onderwijs. Als docente biologie was ik wel dagelijks met 'de natuur' bezig, maar met het doceren kwamen zoveel nieuwe uitdagingen dat het verder bekwamen in de ''tuinkunst'', en 'wilde planten' een liefhebberij, erbij inschoot. Het duurde nog jaren voor ik de stad weer kon verlaten, maar in 2012 was het dan zover! Nadat de vervallen boerderij weer goed leefbaar was kon ik me eindelijk op de tuin en de planten richten. De achtergrond kennis als biologe komt mij goed van pas bij de uitvoering hiervan.

Bij de Ontwerpacademie in Boskoop en Utrecht heb ik mij vervolgens bekwaamd in de Tuinplantenleer en daarna Tuinontwerp. Deze geweldige twee opleidingen hebben mij net die handvatten gegeven die ik nodig had om met zelfvertrouwen als tuinontwerper aan de slag te durven gaan. Met Studio Dorth geef ik ideeën voor Plant & Tuin. Naast het ontwerpen van tuinen, maak ik ook belantingsplannen en geef ik tips & tricks om succesvol te kunnen tuinieren. 

Mijn kracht zit hem in het jaarrond de tuin van kleur te voorzien. Heesters en bomen in combinatie met mooie en sterke vaste planten die niet altijd gangbaar zijn, maar wel verrassende resultaten kunnen geven. Het bedenken van leuke en mooie combinaties vind ik de allergrootstste uitdaging en ga ik graag met u aan.

Mijn tuin, mijn biologische kennis, maar ook mijn creativiteit en probleemoplossend vermogen, en natuurlijk mijn ongebreidelde enthousiasme maakt dat ik u graag laat kennismaken met In de tuin van Dorth of Studio Dorth op welke manier dan ook!

Projecten

Jodendijk, Eefde

Robert Kochlaan, Deventer

Bosmansweg, Deventer

Larixweg, Gorssel

Laan van Eschede, Gorssel

Brakelaan, Warnsveld

Harfsensesteeg, Harfsen

Eikenboomlaan, Joppe

Roessinghsbleekweg, Enschede

Hardenbergerweg, Ommen

Polsteeg, Barchem

Dennendijk, Kring van Dorth

Lageweg, Lochem