De boerderij

In de tuin van Dorth staat "De Nieuwe Haar", een monumentale boerderij uit 1912. Deze boerderij is in 2012 sfeervol gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd. Het perceel van bijna één hectare voormalig weiland is in 2013 beplant en bestaat inmiddels uit twee boomgaarden, een wilde bloemenwei, een houtsingel, een groenten- , kruiden- en eetbare bloementuin, een cottagetuin met vijver en diverse plekjes om te zitten en te ontspannen. De boerderij is zeer rustig gelegen in het prachtige coulissenlandschap van de Gelderse Achterhoek.

De boerderij heeft op de eerste verdieping 3 ruime kamers en een badkamer met toilet en douche. De begane grond bestaat uit onder meer de woonkeuken waar gasten hun ontbijt nuttigen.

De schuur wordt momenteel opgeknapt tot multifunctionele comfortabele ruimte zodat deze kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden.

De tuin heeft diverse charmante zitjes waar je heerlijk rustig kan genieten van mooie vergezichten en de stilte die er heerst. De tuin is vrij toegankelijk voor de B&B gasten en kan worden gebruikt voor andere ''evenementen''.

Ik heet u graag welkom als gast in mijn B&B, als tuinbezoeker, of als tuinliefhebber, of als bedrijf als huurder van de vergaderruimte in de mooi verbouwde schuur.